D. (Dirk) Rijnders

foto D. (Dirk) Rijnders
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Fotoarchief Eerste Kamer

CHU-bestuurder die 31 jaar burgemeester en daarnaast acht jaar Eerste Kamerlid was. Was vooral deskundig op het gebied van ruimtelijke ordening en woningbouw. In 1940-1941 burgemeester en secretaris van Oude Tonge. Keerde in 1946, na burgervader van Woubrugge te zijn geweest, terug op Goeree-Overflakkee als burgemeester van Middelharnis en Sommelsdijk. Maakte daar de watersnoodramp mee, waarbij zijn twee gemeenten zwaar werden getroffen. Amstelveen, waar hij in 1955 burgemeester werd, groeide tijdens zijn burgemeesterschap van 10.000 naar 55.000 inwoners. Hardwerkende man, humaan en vriendelijk.

CHU
in de periode 1969-1977: lid Eerste Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.