Drs. C. (Stan) Poppe

foto Drs. C. (Stan) Poppe
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Fotobureau Stokvis

In de socialistische vakbond gevormde socioloog die zich z'n leven lang opstelde op de linkervleugel van de PvdA. Vanuit die instelling noemde hij het kabinet-Den Uyl een historische vergissing, hoewel hij in 1973 in de fractie niet tegen had gestemd. Hij achtte dat kabinet niet links genoeg op de, door hem steeds met overtuiging uitgedragen, noodzaak van fundamentele wijziging van de machtsverhoudingen. Was woordvoeder medezeggenschap en inkomenspolitiek. Enkele jaren (tweede) fractiesecretaris. Daarnaast actief als bestuurslid van de PvdA; vicevoorzitter en waarnemend partijvoorzitter. Kwam steeds via de Haagse lijst van de PvdA in de Tweede Kamer.

PvdA
in de periode 1972-1987: lid Tweede Kamer, partijvoorzitter

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.