J.B.M. (Han) Meijer

foto J.B.M. (Han) Meijer
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: KDC Nijmegen

Christendemocratisch bestuurder, die op jonge leeftijd ruim een jaar Tweede Kamerlid was voor de KVP. Was afkomstig uit de kring van de KVP-jongeren en kwam in 1970 in de Kamer als opvolger van Nelissen. Nadat hij in 1971 niet was herkozen vooral actief op lokaal niveau als wethouder en burgemeester in Noord-Hollandse plattelandsgemeenten. Besloot zijn bestuurlijke loopbaan als dijkgraaf en waarnemend burgemeester van Anna Paulowna.

KVP
in de periode 1970-1971: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.