J.B.M. (Han) Meijer

foto J.B.M. (Han) Meijer
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: KDC Nijmegen

Christendemocratisch bestuurder, die op jonge leeftijd ruim een jaar Tweede Kamerlid was voor de KVP. Was afkomstig uit de kring van de KVP-jongeren en kwam in 1970 in de Kamer als opvolger van Nelissen. Nadat hij in 1971 niet was herkozen vooral actief op lokaal niveau als wethouder en burgemeester in Noord-Hollandse plattelandsgemeenten. Besloot zijn bestuurlijke loopbaan als dijkgraaf en waarnemend burgemeester van Anna Paulowna.

KVP
in de periode 1970-1971: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Personalia

geboorteplaats en -datum
Schoorl, 22 mei 1935

2.

Partij/stroming

partij(en)
  • KVP (Katholieke Volkspartij), tot 11 oktober 1980
  • CDA (Christen-Democratisch Appèl), vanaf 11 oktober 1980

3.

Hoofdfuncties/beroepen (4/8)

  • lid Tweede Kamer der Staten-Generaal, van 24 februari 1970 tot 10 mei 1971
  • burgemeester van Wervershoof, van 1 januari 1976 tot 1 mei 1990
  • waarnemend dijkgraaf Hoogheemraadschap Uitwaterende Sluizen in Noordhollands Noorderkwartier te Edam, van 1 april 1993 tot 1 september 1995
  • waarnemend burgemeester van Anna Paulowna, van 16 april 2001 tot 16 maart 2002 (vanwege het vertrek van waarnemer J.J. Bulte)

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

4.

Partijpolitieke functies

In de uitgebreide versie is een overzicht van partijpolitieke functies opgenomen.

5.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

6.

Activiteiten

als parlementariër
  • Hield zich in de Tweede Kamer bezig met defensiepersoneel, binnenlandse zaken (kiesrecht) en recreatie

opvallend stemgedrag (0/1)

In de uitgebreide versie is een overzicht van opvallend stemgedrag opgenomen.

7.

Wetenswaardigheden

verkiezingen
  • Was in 1971 vijftiende op de KVP-kandidatenlijst in de kieskringen V t/m XIII (westelijke lijst) en werd niet herkozen
  • Stond in 1972 op de veertiende (onverkiesbare) plaats op de KVP-kandidatenlijst in de kieskringen V t/m XIII (westelijke lijst)
 

8.

Uitgebreide versie

Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.

Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.