H.H. (Herman) Drenth

foto H.H. (Herman) Drenth
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Fotoarchief NOS

Haags Tweede Kamerlid van de PvdA dat op de linkervleugel van zijn partij opereerde. Was tussen 1955 en 1961 actief in het Sociaal-Democratisch Centrum dat aanstuurde op een linkse koers van de PvdA. Stemde in 1973 als enige van de PvdA-fractie tegen de Machtigingswet. Atoompacifist, die ook voor uittreden van Nederland uit de NAVO was. Werkte voor hij de Kamer kwam bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat (Scheepvaartinspectie). Hield zich in de Kamer onder meer bezig met PTT-aangelegenheden en was vanaf 1977 eerste woordvoerder van volksgezondheid.

PvdA
in de periode 1974-1979: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.