Drs. H.J.B. (Harry) Aarts

foto Drs. H.J.B. (Harry) Aarts
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
Fotopersburo Dijkstra

Brabantse politicus die via zijn partij carrière maakte. Vanuit familietraditie KVP'er, eerst als actief lid van de jongerenorganisatie, al snel voorzitter van de regionale jongeren en lid van het bestuur van de KVP-afdeling. In 1953 het jongste raadslid in Nederland. Werd ook op nog tamelijk jonge leeftijd burgemeester van Berkel-Enschot. Die stap leidde in 1973 naar de Tweede Kamer. Daar was hij, eerst voor de KVP-fractie, later voor het CDA twintig jaar een vaste waarde. In de Kamer breed gewaardeerd als gedegen, op consensus gerichte woordvoerder binnenlands bestuur, buitenlandse zaken en - vooral dat met heel zijn hart - ontwikkelingssamenwerking. Na zijn vertrek uit de Kamer staatsraad.

KVP, CDA
in de periode 1973-1998: lid Tweede Kamer, staatsraad in buitengewone dienst

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.