Mr. F.J.E. van Zinnicq Bergmann

foto Mr. F.J.E. van Zinnicq Bergmann
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Haagse Beeldbank

Bossche rechter uit een oorspronkelijk Duitse familie, die ruim twaalf jaar Tweede Kamerlid was. Sprak regelmatig over uiteenlopende onderwerpen, maar deed dat niet altijd tot vreugde van zijn medeleden. Was vaak lang van stof en had een slepende stem, terwijl het gehalte van zijn bijdragen door tijdgenoten niet hoog werd aangeslagen. Net als de meeste van zijn geloofsgenoten stemde hij meestal mee met de conservatieven.

conservatief (katholiek)
in de periode 1866-1879: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.