C. van der Zaal

foto C. van der Zaal
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)

Christelijk-gereformeerde dominee in de ARP-Tweede Kamerfractie voor en na de Tweede Wereldoorlog. Zoon van middenstander uit de Bollenstreek. Was werkzaam als geestelijk verzorger van tewerkgestelden in Overijssel en later predikant in Ulrum en Harlingen. Zette zich in de Kamer vooral in voor de belangen van de vissers en was voorzitter van de Kamercommissie voor de visserij. Als bestuurder van de NCRV ook omroep-woordvoerder van zijn fractie. Had veel nevenfuncties op het gebied van de geestelijke volksgezondheid.

ARP
in de periode 1933-1959: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.