Jhr.Mr. H.A. Wttewaall van Stoetwegen

foto Jhr.Mr. H.A. Wttewaall van Stoetwegen
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Gemeentearchief Kampen

Conservatieve afgevaardigde voor het district Zwolle. Was burgemeester van enkele plattelandsgemeenten aan de monding van de IJssel en van de stad Kampen. In die plaats werd 'burgemeester Stoetwegen' bekritiseerd vanwege zijn conservatisme en vriendjespolitiek. Wond zich in 1866 volgens tijdgenoten zo op over de aanneming van de motie-Keuchenius, die in zijn ogen een schending van het koninklijk prerogatief betekende, dat hij na een beroerte overleed.

conservatief
in de periode 1866: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.