G.A. Vorsterman van Oijen

foto G.A. Vorsterman van Oijen
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Zeeuws Archief

Notabele en actief organisator uit westelijk Zeeuws-Vlaanderen. Aanvankelijk onderwijzer (schoolhoofd) en later archivaris. Deed veel voor de landbouw in Zeeuws-Vlaanderen onder meer als oprichter van een coöperatie (de eerste in Nederland) en als secretaris van de Zeeuwse Landbouwmaatschappij en van een vereniging van het stamboek voor trekpaarden. Was ook actief op cultureel gebied. Publiceerde over geschiedenis en landbouw en bracht lesboekjes uit. Geen opvallende figuur in de Kamer, maar wel een echte streekvertegenwoordiger.

VDB
in de periode 1909-1913: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.