A.E. Reuther

foto A.E. Reuther
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Maritiemmuseum Den Helder

Kundige conservatieve katholieke officier, die in het kabinet-Van Lynden van Sandenburg minister van Oorlog was en nadien Tweede Kamerlid. Vooral specialist in geschutszaken. Loodste het plan voor aanleg van de Stelling van Amsterdam door het parlement. Als Kamerlid gewaardeerd vanwege zijn rustige optreden en enkele malen tweede en derde kandidaat voor het voorzitterschap van de Kamer. Verscheen, hoewel hij officier was, in de Kamer in burgerkleding

Bahlmanniaan ('Centrum') , conservatief (katholiek)
in de periode 1879-1889: lid Tweede Kamer, minister

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.