W.C.J. Passtoors

foto W.C.J. Passtoors
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Onze Afgevaardigden

Eerste arbeidersvertegenwoordiger van de Katholieken in de Tweede Kamer. Was arbeider in de sigarenindustrie en later handelsreiziger. Richtte in Amsterdam een Rooms-Katholieke vakbond op. Schaepman vond hem onbetrouwbaar en behandelde hem als paria, waarna hij enige tijd (in 1906) uit de Katholieke Kamerclub stapte. Werd nog tijdens zijn Kamerlidmaatschap burgemeester van Ginneken bij Breda. Forsgebouwde en breedgeschouderde man, die in de omgang gemoedelijk, eenvoudig en joviaal was.

Rooms-Katholieken, Algemeene Bond (RKSP)
in de periode 1901-1913: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.