Ir. L.G. (Bert) Oldenbanning

foto Ir. L.G. (Bert) Oldenbanning
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)

In Drenthe geboren Tweede Kamerlid, dat drie jaar deel uitmaakte van de VVD-fractie. Was in Drenthe actief in landbouworganisaties en voorzitter van de afdeling Assen van de VVD. Verhuisde later naar Renkum en werd daar gemeenteraadslid. Toen in 1965 na de val van het kabinet-Marijnen de ministers Witteveen en Toxopeus terugkeerden in de VVD-fractie was hij één van de leden die voor hen plaatsmaakte. Hij werd toen directeur van de Hogere Landbouwschool in Groningen.

VVD
in de periode 1963-1965: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.