Mr. J.Ch.A.M. (Jan) van de Mortel

foto Mr. J.Ch.A.M. (Jan) van de Mortel
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)

Tilburgse burgemeester die enige tijd de katholieke fractie in de Senaat leidde, maar door ziekte vaak afwezig was. Was aanvankelijk advocaat en later wethouder en voorzitter van de Raad van Arbeid. Weigerde in 1944 Tilburgers aan te wijzen voor werkzaamheden in Zeeland en werd geïnterneerd in Sint-Michielsgestel. Keerde later dat jaar terug als burgemeester. Typische katholieke regent, die gerespecteerd werd door de bevolking.

RKSP, KVP
in de periode 1939-1947: lid Eerste Kamer, fractievoorzitter EK

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.