G. (Gerard) Koudijs

foto G. (Gerard) Koudijs
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Fotobureau Stokvis

Vijf jaar defensiewoordvoerder van de VVD-Tweede Kamerfractie. Keurige oud-marineofficier en defensie-attaché en nadien adjunct-directeur van het KNMI en directeur van de Scheepsbouwbelangen NV. Van 1951 tot 1953 bevelhebber van de Karel Doorman. Werd pas na zijn pensionering politiek actief. Stond bekend als een wat martiale marineman, die weinig op had met vermaatschappelijking van de krijgsmacht. Hield zich in de Kamer ook bezig met scheepvaartaangelegenheden.

VVD
in de periode 1967-1972: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.