Mr.dr. G. Kolff

foto Mr.dr. G. Kolff
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Fotoarchief Eerste Kamer

Kantonrechter die vierentwintig jaar Eerste Kamerlid voor de CHU was. Zowel zijn vader als grootvader en diverse andere familieleden waren burgemeester van Deil. Hijzelf was actief als waterstaatsbestuurder in de Tielerwaard en kantonrechter in Geldermalsen en later in Vianen en Gorinchem. Bekleedde verder diverse bestuursfuncties in het veilingwezen. In de Senaat hadden justitie, waterstaat en landbouw zijn voornaamste belangstelling en was hij enige jaren fractievoorzitter. Overleed kort nadat hem in de Senaat een huldeblijk ten deel was gevallen vanwege zijn 80e verjaardag. Beschikte over een milde humor en stond bekend als een prettige causeur.

CHU
in de periode 1935-1959: lid Eerste Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.