F.B. s' Jacob

foto F.B. s' Jacob
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Fotoarchief Eerste Kamer

Ingenieur en burgemeester van Rotterdam met een aristocratisch voorkomen, die zes jaar liberaal lid van de Eerste Kamer was. Geboren in Nederlands-Indiė en zoon van de Gouverneur-Generaal. Kleinzoon van een Tweede Kamerlid. Vervulde functies bij de waterstaat en de spoorwegen, was secretaris van zijn vader toen die landvoogd was, en bekleedde enige jaren een wethouderschap in Rotterdam. In sociaal opzicht tamelijk behoudend. Als burgemeester zag hij met lede ogen de komst van arbeiders in de gemeenteraad aan. Werd bij zijn afscheid geprezen vanwege zijn werkkracht, leidde met nodige tact de raadsvergaderingen

liberaal
in de periode 1898-1904: lid Eerste Kamer, burgemeester van Rotterdam

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.