Ir. G.A.A. (Louis) Horsmans

foto Ir. G.A.A. (Louis) Horsmans
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)

Limburgs KVP-politicus die vier jaar Tweede Kamerlid was en daarnaast twaalf jaar gedeputeerde. Zoon van een boer en zelf eveneens aanvankelijk agrariër. Speelde in de KVP-fractie een bescheiden rol als woordvoerder landbouw en waterstaat, maar was als resultaatgerichte gedeputeerde een belangrijk provinciaal bestuurder. Als portefeuillehouder ontgrondingen speelde hij een belangrijke rol bij het grindwinningsbeleid en als milieugedeputeerde zette hij zich in voor verbetering van de waterzuivering.

KVP
in de periode 1963-1967: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.