Dr. K. (Klaas) van Dijk

foto Dr. K. (Klaas) van Dijk
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Fotobureau Stokvis

Intelligente Drentse slagerszoon, die in Groningen staatsrecht en sociologie studeerde. Promoveerde bij zijn leermeester P.J. Bouman op een studie over radio en volksontwikkeling. Was als student zeer actief in de JOVD. Werkte bij de regionale omroep, was docent sociologie en massacommunicatie en wethouder van Groningen. In 1963 Tweede Kamerlid voor de VVD, onder meer omroepspecialist, maar hij sprak ook over hoger onderwijs, defensie, economische zaken en volkshuisvesting. Leek in de politiek een grote toekomst tegemoet te gaan, maar maakte die verwachting niet waar. Erudiete aardige liberaal die al sinds zijn geboorte niet beschikte over een normale rechterarm.

VVD
in de periode 1963-1976: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.