Ir. C.L. van der Bilt

foto Ir. C.L. van der Bilt
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Persoonlijkheden

Wetenschapper die als liberaal politicus in de Tweede Kamer zat en wethouder van Den Haag was. Telg uit een Zeeuws notabelengeslacht, die zich geheel toelegde op de elektrotechniek. Werd een deskundige bij uitstek op het gebied van de telefonie en telegrafie en doceerde daarin vanaf 1904 in Delft. Schreef diverse handboeken. Verruilde in 1929 de wetenschap voor de landspolitiek, maar speelde daarin geen opvallende rol. Was als wethouder van onderwijs wel een belangrijk Haags bestuurder.

Vrijheidsbond
in de periode 1929-1933: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.