Libertarische Partij (LP)

De Libertarische Partij is in 1993 opgericht. De partij streeft naar maximale individuele vrijheid en een zo klein mogelijke overheid. Vrijheid wordt hier gedefinieerd als de afwezigheid van dwang en geweld. Vanuit deze gedachte pleit de partij onder andere voor het afschaffen van de inkomstenbelasting en voor de legalisering van drugs.

In 2019 werd de naam van de partij gewijzigd in Libertaire Partij. Onder deze naam neemt de partij deel aan de Tweede kamerverkiezingen van 2021, met Robert Valentine als lijsttrekker. In 2023 werd de lijst aangevoerd door Tom van Lamoen.


Meer over


Bent u als journalist of wetenschapper op zoek naar statistische gegevens over personen uit het biografisch archief, bijvoorbeeld gemiddelde leeftijd, ervaring, herkomst, beroep, m/v of zittingsduur? De redactie van PDC kan deze gegevens onder voorwaarden beschikbaar stellen voor wetenschappelijk onderzoek en journalistieke publicaties. Neem voor meer informatie contact op.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.