Jh.J.G. (Jhim) van Bemmel

foto Jh.J.G. (Jhim) van Bemmel
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Hans Kouwenhoven

Jhim van Bemmel (1959) was van 17 juni 2010 tot 20 september 2012 Tweede Kamerlid voor de PVV. In juli 2012 verliet hij de PVV-fractie. Hij is webondernemer en woont in Zoetermeer. In de Kamer hield hij zich onder meer bezig met het beleid op het gebied van ruimtelijke ordening, consumenten, toerisme, telecom, postmarkt, administratieve lasten en omgevingsrecht.

PVV
in de periode 2010-2012: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Personalia

voornamen (roepnaam)
Jhim Jan Gerardus (Jhim)

geboorteplaats en -datum
Boskoop, 15 november 1959

2.

Partij/stroming

partij(en)
PVV (Partij voor de Vrijheid), tot juli 2012

3.

Hoofdfuncties/beroepen (5/8)

  • mede-eigenaar beheersorganisatie "Sonic Enterprise" B.V.
  • mede-eigenaar muziekwinkel "New Tech Partners" te Alkmaar
  • webondernemer
  • lid Tweede Kamer der Staten-Generaal, van 17 juni 2010 tot 20 september 2012
  • werkzaam bij "Sonic Enterprise" B.V., vanaf 2012

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

4.

Nevenfuncties

huidige
  • directeur-grootaandeelhouder "Sonic Enterprises" B.V.

afgeleide functies, presidia etc.
ondervoorzitter tijdelijke commissie 'Onderhoud en innovatie spoor' (Tweede Kamer der Staten-Generaal), van 7 april 2011 tot 20 september 2012

5.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

6.

Wetenswaardigheden

algemeen
  • Hem werd in november 2010 door fractievoorzitter Wilders het woordvoerderschap rijksuitgaven ontnomen, omdat hij bij de kandidaatstelling had verzwegen dat hij in 2006 tot een boete van 500 euro was veroordeeld voor vervalsing van een vrachtbrief (valsheid in geschrifte). Verder mocht hij zes weken niet het woord voeren.
  • Verliet op 6 juli 2012 de PVV-fractie, omdat hij op niet-verkiesbare plaats op de kandidatenlijst was geplaatst. Vanwege het zomer- en verkiezingsreces (tot september 2012) had deze 'afsplitsing' geen materiële betekenis.
 

7.

Uitgebreide versie

Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.

Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.