Piratenpartij (PPNL)

logo Piratenpartij

De Piratenpartij is een partij die zich richt op privacybescherming. De partij is opgericht naar een Zweeds voorbeeld. De Zweedse Piratpartiet werd in 2006 opgericht en haalde wereldwijd veel publiciteit. Tijdens de Europese verkiezingen van 2009 wonnen de Zweedse Piraten maar liefst 7,13% van de stemmen, genoeg voor een zetel in het Europees Parlement.

De Piratenpartij (PPNL) heeft bij de verkiezingen van 17 maart 2021 Matthijs Pontier. Bij de vorige verkiezingen van 15 maart 2017 was dit Ancilla van de Leest. PPNL neemt deel in alle kieskringen behalve Bonaire.


Meer over


Bent u als journalist of wetenschapper op zoek naar statistische gegevens over personen uit het biografisch archief, bijvoorbeeld gemiddelde leeftijd, ervaring, herkomst, beroep, m/v of zittingsduur? De redactie van PDC kan deze gegevens onder voorwaarden beschikbaar stellen voor wetenschappelijk onderzoek en journalistieke publicaties. Neem voor meer informatie contact op.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.