Drs. O.F. (Olaf) Stuger

foto Drs. O.F. (Olaf) Stuger
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)

Olaf Stuger (1969) was van 1 juli 2014 tot 2 juli 2019 lid van het Europees Parlement voor de PVV. De heer Stuger was lid van de commissie regionale ontwikkeling. In 2002-2003 was hij Tweede Kamerlid voor de Lijst Pim Fortuyn en bij de Tweede Kamerverkiezingen 2006 was hij lijsttrekker van 'Lijst Vijf Fortuyn'. Na zijn Kamerlidmaatschap werd hij partner bij Public Affairs-kantoor Smeets, Stuger & De Vries met vestigingen in Den Haag en Brussel. Hij is oprichter van de Bond voor Belastingbetalers, die zich sterk maakt voor transparantie en verantwoording van belastinginning en besteding van belastinggeld.

LPF, PVV
in de periode 2002-2019: lid Tweede Kamer, lid Europees Parlement

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.