Mr. J.A.M. (Jan) Hendrikx

foto Mr. J.A.M. (Jan) Hendrikx
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Hans Kouwenhoven

CDA-bestuurder en Eerste Kamerlid met een lange carrière in het openbaar bestuur. Was afkomstig uit een Limburgs ondernemersgezin en werd in 1972 in Herwen en Aerdt de jongste burgemeester van het land. Daarna was hij onder meer burgemeester van Wijchen, lid van Gedeputeerde Staten van Gelderland, topambtenaar op Binnenlandse Zaken en in de periode 1988-2002 Commissaris van de Koningin in Overijssel. In de Eerste Kamer hield hij zich onder meer bezig met binnenlandse zaken en verkeer en waterstaat, maar hij voerde in de vier jaar dat hij senator was niet zo vaak het woord. Bezadigde bestuurder, die als bruggenbouwer bekendstond.

CDA
in de periode 1988-2011: lid Eerste Kamer, Commissaris van de Koning(in)

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.