A.C.A. van Vuuren

foto A.C.A. van Vuuren
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Gemeentearchief Den Haag

Gewaardeerd financieel specialist van de katholieken in de Tweede Kamer. Behoorde tot de vooraanstaande leden van zijn fractie, waarvan hij onder meer secretaris was. Kwam in de Tweede Kamer door in het district Zevenbergen met gering verschil een geloofsgenoot te verslaan. Voor hij Kamerlid werd, was hij parlementair verslaggever van het katholieke dagblad De Tijd. Combineerde zijn Kamerlidmaatschap met het wethouderschap van Den Haag. Fel debater, die echter geacht was bij zijn collega's.

Algemeene Bond (RKSP), RKSP
in de periode 1905-1932: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.