Mr. E.R.H. (Robert) Regout

foto Mr. E.R.H. (Robert) Regout
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Onze Afgevaardigden

Katholieke Limburgse politicus en advocaat, later officier van justitie. Tweede Kamerlid voor het district Helmond en minister van Justitie in het kabinet-Heemskerk. Bracht in die functie in 1911 de Zedelijkheidswet tot stand, waarbij onder andere pornografie, homoseksuele relaties en zwangerschapsonderbreking strenger werden bestraft, en gokken werd verboden. Schreef verder de nieuwe Auteurswet op zijn naam. Tegelijkertijd minister met zijn broer Louis. Was een vlotte spreker, maar feller en scherper dan zijn broer en minder vlot in de omgang met de Kamer. Overleed voor zijn vijftigste.

Algemeene Bond (RKSP)
in de periode 1905-1913: lid Tweede Kamer, minister

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.