Mr. R.G.A. (René) Höppener

foto Mr. R.G.A. (René) Höppener
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Fotoarchief Eerste Kamer

Roermondse katholieke politicus en bestuurder met een lange staat van dienst in het openbaar bestuur. Werd al op zijn vierentwintigste raadslid. Aanvankelijk advocaat, docent en rechter. In Roermond wethouder en na de oorlog gedeputeerde van Limburg. Werd in 1956 in het kabinet-Drees IV staatssecretaris voor omroepzaken, kunst en jeugd onder minister Cals. Was net als Cals actief geweest in de padvinderij. Na zijn aftreden burgemeester van zijn woon- en geboorteplaats. In de periode 1963-1969 woordvoerder culturele zaken van de KVP in de Eerste Kamer. Had vele functies op maatschappelijk gebied.

KVP
in de periode 1956-1969: lid Eerste Kamer, staatssecretaris

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.