Online informatie in opmars bij werk Kamerleden

donderdag 2 augustus 2012, 12:00

DEN HAAG (PDC) - Tweede Kamerleden maken steeds meer gebruik van online informatie. Ook zijn de Kamerleden zelf steeds actiever op sociale media. Dit stelt adviesbureau Fleishman-Hillard in een onderzoek onder 31 van de 150 Tweede Kamerleden naar hoe Kamerleden hun informatie verzamelen.

Opvallend is dat Nederlandse Kamerleden ten opzichte van hun buitenlandse collega's veel beschikken over een Twitter-account. Als reden wordt aangevoerd dat Twitter een snelle, makkelijke bron van informatie is. Twitter en andere vormen van sociale media zijn van groeiend belang voor de Kamerleden omdat het maatschappelijk debat steeds meer online plaatsvindt.

Het bureau stelt dat online bronnen steeds belangrijker worden voor de bepaling van het standpunt van een Kamerlid. Echter, het onderzoek laat zien dat Kamerleden traditionele informatiebronnen als kranten, wetenschappelijke publicaties, beleidsadviezen en vooral persoonlijke gesprekken met belanghebbenden betrouwbaarder achten dan Google, Twitter, weblogs en Wikipedia.

Bron: persbericht Fleishman-Hillard, 2 augustus 2012