Drs. A.H. (Anja) Meulenbelt

foto Drs. A.H. (Anja) Meulenbeltvergrootglas Feministisch activiste en schrijfster van bekende boeken als 'De schaamte voorbij' en 'Het beroofde land', die in 2003 Eerste Kamerlid werd voor de SP en dat acht jaar bleef. Als activiste zet zij zich onder meer in voor de Palestijnen en voor de rechten van slachtoffers van oorlog en geweld. In de Kamer hield zij zich bezig met onder meer justitie (asielbeleid, antikraakwetgeving, positie huurders, grondrechten), emancipatiebeleid, integratie en onderwijs.

SP
in de periode 2003-2011: lid Eerste Kamer

voornamen (roepnaam)

Anja Henriëtte (Anja)

personalia

geboorteplaats en -datum
Utrecht, 6 januari 1945

partij/stroming

partij(en)
  • KEN/ml (Kommunistische Eenheidsbeweging Nederland/marxistisch-leninistisch)
  • SP (Socialistische Partij), van 2003 tot augustus 2014

hoofdfuncties en beroepen

  • stafdocente hulpverlening, voortgezette opleiding Agogische Beroepen (later Hogeschool van Amsterdam), van 1975 tot 1992
  • schrijfster
  • lid Eerste Kamer der Staten-Generaal, van 10 juni 2003 tot 7 juni 2011

wetenswaardigheden

woonplaats
Amsterdam

uitgebreide versie

uitgebreide versie
Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding, wetenswaardigheden etc. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft. reageer

Bovenstaande gegevens zijn ontleend aan het biografisch archief van het Parlementair Documentatiecentrum (PDC) van de Universiteit Leiden en betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was.
Aanvullingen en gemotiveerde correcties ontvangt PDC graag. U kunt hiervoor de "reageer-keuze" aan de rechterzijde van deze pagina gebruiken of uw aanvullingen per post sturen naar PDC, antwoordnummer 10801, 2501 BW Den Haag of per email aan info@biografieen.com.