Europa Vandaag: een groene conferentie voor groentjes en veteranen

dinsdag 6 juni 2023, 8:30

Europa Vandaag brengt u dagelijks op de hoogte van de activiteiten in de Europese politiek. Geselecteerd en becommentarieerd door de redactie van Europa-Nu.nl. Raadpleeg dagelijks de rubriek om op de hoogte te blijven van Europese ontwikkelingen!

 
Zee

Delivering a Net-Zero World: voor groentjes en veteranen

De Europese Commissie organiseert De Europese Groene Week van 3 t/m 11 juni. Deze week is een jaarlijkse kans voor geïnteresseerden om te debatteren over, bekend te raken met, en zelfs het vieren van, het Europese milieubeleid. Alle sessies zijn te volgen via livestream.

Het belangrijkste onderdeel vindt vandaag en morgen plaats: de Brusselse Conferentie. Er zijn onder andere sprekers uit de politieke en zakenwereld, vertegenwoordigers van NGO's en wetenschappers. De sessies van vandaag focussen op de laatste beleidsontwikkelingen op het gebied van biodiversiteit, circulaire economie en 'zero pollution'.

In mei 2021 presenteerde de Europese Commissie immers een nieuw actieplan om schadelijke vervuiling van lucht, water en grond in 2050 compleet uit te bannen. Hoe het hiermee staat, kom je te weten op 'Delivering a Net-Zero World'.


 
Frans Timmermans, Eurocommissaris Green Deal
Bron: European Commission

Wat is een groene week zonder Frans Timmermans?

Wie 'groen' zegt, zegt Frans Timmermans. De Nederlandse Eurocommissaris voor de Green Deal reist de wereld over om de inzet van de Europese Commissie toe te lichten en draagvlak te creëren.

Timmermans woont vandaag een werkbijeenkomst bij over mediterrane samenwerking op het gebied van waterstof en schone techniek. Ook geeft hij de openingsspeech bij de EnerGreenDeal Conference. Ten slotte heeft Timmermans een (video-)ontmoeting met Ingrid Thijssen, voorzitter van VNO-NCW. Met haar zal hij het ongetwijfeld hebben over de implicaties van het Europese milieubeleid voor het Nederlandse bedrijfsleven.


En verder...

... hebben we nog precies een jaar te gaan tot de Europees Parlementsverkiezingen op 6 juni 2024.

... vliegt Sigrid Kaag terug uit Spanje, waar zij sprak met haar Spaanse ambtgenote Nadia Calviño en een ontmoeting had met de Spaanse evenknie van Instituut Clingendael.

... komt de Servische minister van Europese Integratie naar de Tweede Kamer, voor een gesprek met de commissie voor Europese Zaken.


Europa in een oogopslag

 

Datum & tijd

Organisatie

Agenda

6 juni

Sigrid Kaag

Ontmoeting met Spaanse ambtgenoot Nadia Calviño

6 juni

EESC

Delevering a Net-Zero World

6-7 juni

Europese Commissie

Frans Timmermans heeft diverse ontmoetingen

6 juni, 17:30

Tweede Kamer

Commissie Europese Zaken ontmoet de Servische minister van Europese Integratie