Wisseling bestuursleden Montesquieu Instituut

vrijdag 2 september 2022, 9:30

DEN HAAG (PDC) - Het Montesquieu Instituut neemt per 1 september afscheid van bestuurslid en penningmeester Carla van Baalen. Daarnaast verwelkomt het instituut ook twee nieuwe bestuursleden: Joost Sillen en Ronald Kroeze.

Van Baalen was als voormalig directeur van het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis sinds de start bij het Montesquieu Instituut betrokken en heeft naast haar rol als penningmeester vele bijdragen geleverd aan het instituut.

Ronald Kroeze is de nieuwe directeur van Centrum voor Parlementaire Geschiedenis (CPG), een van de partners van het Montesquieu Instituut. Eerder was Kroeze universitair hoofddocent Politieke Geschiedenis en directeur van de opleiding Geschiedenis aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Joost Sillen is per 1 september hoogleraar staatsrecht bij de capaciteitsgroep publiekrecht van Maastricht University, ook een partner van het Montesquieu Instituut. Hij volgt hier Aalt Willem Heringa op, die deze leerstoel tot april 2022 bezette. Heringa blijft voorlopig wel aan als voorzitter van het bestuur van het Montesquieu Instituut.