Europa Vandaag: de Europese Kiesakte in de Tweede Kamer

donderdag 30 juni 2022, 8:30

Europa Vandaag brengt u dagelijks op de hoogte van de activiteiten in de Europese politiek. Geselecteerd en becommentarieerd door de redactie van Europa-Nu.nl. Raadpleeg dagelijks de rubriek om op de hoogte te blijven van Europese ontwikkelingen!

Tweede Kamer verhuizing plenaire-zaal
Bron: © Tweede Kamer

EU-Kiesakte in de Tweede Kamer

In de Tweede Kamer is er vandaag een tweeminutendebat over het behandelvoorbehoud van de EU-Kiesakte. Het gaat hierbij om het voorstel van het Europees Parlement voor de wijziging van de Akte voor de rechtstreekse verkiezing van de leden van het Europees Parlement. In een Kamerbrief heeft minister Bruins Slot (BZK) de Tweede Kamer afgelopen week geïnformeerd over de Nederlandse positie en inzet richting het Europees Parlement.

Als het parlement een voorstel dat in de Raad van Ministers wordt besproken erg belangrijk vindt voor Nederland, kan het parlement de regering vragen om niet met het voorstel in te stemmen voordat het hierover een debat met de regering heeft gevoerd. Na zo'n behandelvoorbehoud moet de regering de Kamer(s) informeren over de voortgang.


Frans Timmermans
Bron: © European Union, 2018

Tour de Frans

Eurocommissaris Frans Timmermans reist vandaag naar Kopenhagen waar hij zal spreken op de 'Bicycle Summit', georganiseerd in het kader van de start van de Tour de France van aankomend weekend.

Ook brengt Timmermans een bezoek aan het Middelgrunden windmolenpark voor de kust van Kopenhagen en heeft hij een ontmoeting met de premier van Nieuw Zeeland Jacinda Ardern.


Europa in een oogopslag

 

Datum & tijd

Organisatie

Agenda

30 juni 2022

Tweede Kamer

Tweeminutendebat Behandelvoorbehoud EU-Kiesakte

 

30 juni

 

Eurocommissaris Frans Timmermans

Bicycle Summit in Kopenhagen en ontmoeting premier van Nieuw Zeeland Jacinda Ardern