Europa Vandaag: Den Haag doet aan voorbereiding en het EP buigt zich over energie

donderdag 19 mei 2022, 8:30

Europa Vandaag brengt u dagelijks op de hoogte van de activiteiten in de Europese politiek. Geselecteerd en becommentarieerd door de redactie van Europa-Nu.nl. Raadpleeg dagelijks de rubriek om op de hoogte te blijven van Europese ontwikkelingen!

 
Tweede Kamer
Bron: © Tweede Kamer

De Tweede Kamer blikt vooruit op drie Minsterraden

De slogan Europa is dichterbij dan je denkt is morgen in de zaaltjes van de Tweede Kamer zeker van toepassing. De Kamer bespreek de inzet van Nederland voor maar liefst drie vergaderingen van verschillende Raadsformaties. De commissie Financiën neemt een reeks aan voorstellen door over de financiële markten en de eigen middelen van de Unie, de commissie infrastructuur en waterstaat buigt zich het spoor en trans-Europese netwerken, en de commissie Europese zaken gaat bespreekt de rechtsstaat en de steeds grotere kans op ruzie de EU en het VK.


 
Paul Henri Spaak-gebouw

Energie en economie in het kielzog van de oorlog in Oekraïne

Ons andere parlement, het Europese, sluit een korte plenaire vergaderweek in Brussel af met een debat over de gevolgen van de oorlog in Oekraïne. Gevolgen voor de economie en voor energievoorziening. Het staken van de gasleveranties aan Polen en Bulgarije is aanleiding voor een debat over energiesolidariteit.


En verder...

Bezoekt bondskanselier Scholz Nederland, kun je ook zelf meepraten over de toekomst van Europa (en hoe je er kunt werken) en schuift elders in Europa ECB-president Lagarde aan bij de minsters van financiën van de G7 om de laatste ontwikkelingen in de wereldeconomie te bespreken.


Europa in een oogopslag