Oud-senator Vonk-van Kalker (PvdA) herdacht in Eerste Kamer

woensdag 11 mei 2022, 9:14

DEN HAAG (PDC) - De Eerste Kamer heeft op dinsdag 10 mei Martha Vonk-van Kalker herdacht. Ze was van 20 september 1977 tot 10 juni 1981 lid van de Eerste Kamer voor de PvdA. Ze is op 11 maart 2022 overleden.

In de Eerste Kamer hield zich bezig met binnenlandse zaken en maatschappelijk werk, en was ze voorzitter van de vaste Kamercommissie voor Maatschappelijk Werk. Nadat ze op haar 37ste de Eerste Kamer verliet, had zij nog een langdurige carrière. Zo was ze actief als gemeentesecretaris van Voorburg, directeur bij het Centraal Instituut voor Vorming en Opleiding Bestuursdienst in Den Haag en richtte zij een zelfstandig consultancy- en interimmanagementbureau op voor overheid en (niet-commerciële) dienstverlening.

"Martha Vonk-van Kalker stond bekend als een ondernemend en daadkrachtig persoon. Ze maakte als Eerste Kamerlid deel uit van een generatie krachtige feministische senatoren schreef de huidige PvdA-fractie bij het bekend worden van haar overlijden. Moge ons respect voor haar persoon en haar verdiensten voor de samenleving en de Nederlandse parlementaire democratie tot steun zijn voor haar familie en vrienden," zei Eerste Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn tijdens de herdenking.

Bron: www.eerstekamer.nl