Europa Vandaag: verstoorde voedselmarkt en Brussels bezoek Van Huffelen

woensdag 2 maart 2022, 8:30

Europa Vandaag brengt u dagelijks op de hoogte van de activiteiten in de Europese politiek. Geselecteerd en becommentarieerd door de redactie van Europa-Nu.nl. Raadpleeg dagelijks de rubriek om op de hoogte te blijven van Europese ontwikkelingen!

 
Tractor op het land
Bron: © European Union, 2019

Landbouwministers overleggen over verstoorde voedselmarkt

De Europese ministers van landbouw vergaderen vandaag online en informeel over de marksituatie voor landbouwproducten naar aanleiding van de Russische invasie in Oekraïne. Sinds het uitbreken van de oorlog zijn de prijzen voor landbouwproducten, meststoffen en energie naar historische hoogten gestegen.

Minister Henk Staghouwer zal samen met zijn Europese collega's informatie uitwisselen over de vooruitzichten voor de levering en prijzen van deze onmisbare goederen. Ook zullen zij spreken over de voedselvoorziening en -veiligheid voor de Oekraïense bevolking.


 
Alexandra Carla van Huffelen
Bron: Eerste Kamer der Staten Generaal.

Volle agenda Van Huffelen tijdens Brussels bezoek

Staatssecretaris Koninkrijksrelaties en Digitalisering Alexandra van Huffelen vervolgt haar rondje Brussel met bezoeken aan Eurocommissarissen Margrethe Vestager (Een Europa dat klaar is voor het digitale tijdperk) en Didier Reynders (Justitie). Een snoepreisje kan deze trip zeker niet genoemd worden, gezien de volle agenda. Zo vergaderde Van Huffelen gisteren al met Eurocommissarissen Thierry Breton (Interne markt) en Jutta Urpilainen (Internationale partnerschappen).


En verder...

Dag twee van de fact-finding mission van de EP-Commissie Burgerlijke vrijheden, justitie en binnenlandse zaken (LIBE) naar Letland en Litouwen.


Europa in een oogopslag