Boekpresentatie 'Ouderenstrijd - de bewogen geschiedenis van 50plus'

Op 10 november presenteert journalist Joep Boerboom zijn boek Ouderenstrijd - De bewogen geschiedenis van 50plus in Den Haag.

Over het boek

Ouderen serieus nemen en opkomen voor hun belangen: met dat doel richtte Jan Nagel 50plus op. Boegbeeld Henk Krol streed namens de partij in de Tweede Kamer voor hogere pensioenen en een lagere aow-leeftijd. In 2020 stond de partij op tien zetels in de peilingen en regeringsdeelname lonkte. Maar na interne twisten stapten partijvoorzitter Dales en partijleider Krol op en onder de nieuwe lijsttrekker Liane den Haan kelderde de partij naar één zetel, die ze meenam toen ze kort na de verkiezingen de partij de rug toekeerde.

Aan de hand van diepgravend onderzoek en openhartige gesprekken met hoofdrolspelers en partijwatchers reconstrueert Ouderenstrijd de turbulente geschiedenis van 50plus. Wat is er landelijk, lokaal en in Europa bereikt? Welke plek neemt de partij in ons politieke landschap in? Waarom werd ze telkens geplaagd door interne ruzies, afsplitsingen en opstappende bestuurders? Welke rol speelden partijcultuur, weeffouten in de structuur en de ruziemakers zelf?

Datum & tijd

Woensdag 10 november 2021 om 15.00 uur

Locatie

Café-restaurant Dudok, Hofweg 1A Den Haag (tegenover het Binnenhof)

Aanmelden

Voor 7 november door te mailen naar: info@joepboerboom.nl