Democratie op Donderdag: Moet er een zakenkabinet komen?

donderdag 20 mei 2021, 16:00

DEN HAAG (PDC) - Elke donderdag lanceert PDC op Twitter een poll over een actueel politiek onderwerp. Aan de hand van 2 antwoordmogelijkheden kan je daarbij je mening geven over een stelling of vraag. De resultaten van de vorige poll én de nieuwe poll worden elke donderdag op Parlement.com gepubliceerd.

Nieuwe poll

Oud-CDA-minister Veerman pleitte deze week in tv-programma Buitenhof voor een zakenkabinet met 'mensen die verstand van zaken hebben'.

Moet er een zakenkabinet geïnstalleerd worden dat niet politiek gebonden is, zodat een afkoelingsperiode van de politiek plaats kan vinden?

Vorige poll

Rutte presenteerde maandag in Nieuwsuur 'radicale voorstellen' voor een nieuwe bestuurscultuur. Eén van de opmerkelijkste voorstellen die hij deed was die van "een club" tussen het kabinet en de Kamer die burgers helpt als ze een probleem hebben bij de overheid.

Vervult de Nationale Ombudsman al de functie van de "club" waar Rutte voor pleit en is dit dus een zinloos voorstel?

Op Twitter vindt een grote meerderheid (93%) van de stemmers het een zinloos voorstel. Een kleine minderheid, 7%, ziet het als een goede aanvulling op de Nationale Ombudsman.