Regionale MEP-conferenties houden stand

maandag 22 maart 2021, 9:45

DEN HAAG (PDC) - Met de nodige aanpassingen en inachtneming van de coronamaatregelen, stellen de regionale MEP-coördinatoren alles in het werk om hun conferenties tot aan de zomervakantie toch doorgang te laten vinden. In een combinatie van fysiek en online hebben al in meerdere provincies conferenties plaatsgevonden. In sommige regio’s wordt dit jaar gekozen voor een spreiding van de parlementaire activiteiten over meerdere weken of zelfs maanden.

Mooi om te zien dat ook de media hier aandacht aan besteden. Zo doet het Heerhugowaards Nieuwsblad melding van leerlingen van het Trinitas College locatie Han Fortmann, die begin deze maand deelnamen aan de 30ste provinciale MEP-conferentie Noord-Holland. Eén van de aanpassingen dit jaar was dat leerlingen in vaste koppels werkten, die zich bogen over vraagstukken als vluchtelingenbeleid, vrouwenrechten, handel en onderwijs.

Het Roelof van Echten College in Hoogeveen heeft in Drenthe de aftrap gegeven. In het RegioNieuws Hoogeveen is te lezen dat zowel fysiek op school als online negen commissies resoluties hebben opgesteld. Voetbalvereniging HZVV had dit jaar de kantine ter beschikking gesteld voor de Algemene Vergadering; een mooi alternatief voor de raadszaal. Op die manier konden in drie rondes alle resoluties worden behandeld.

Bron: Heerhugowaards Nieuwsblad & RegioNieuws Hoogeveen