Waterschappen en provincies bieden hulp aan bij Tweede Kamerverkiezingen

maandag 30 november 2020, 14:07

DEN HAAG (PDC) - De waterschappen en provincies bieden ter ondersteuning van de gemeenten hun gebouwen en mensen aan voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021. Gemeenten hebben minimaal 70.000 extra mensen nodig voor het bemannen van stembureaus, het tellen van stemmen en het handhaven van de coronaregels.

Rogier van der Sande, voorzitter van de Unie van Waterschappen, zei hierover maandag: "Uitzonderlijke omstandigheden vragen om uitzonderlijke oplossingen. Waterschappen en provincies beschikken over gebouwen op plekken door het hele land die zo nodig ingericht kunnen worden als stemlocatie."

Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Kajsa Ollongren is momenteel meerdere opties aan het overwegen om verspreiding van het coronavirus bij de landelijke verkiezingen tegen te gaan. Er zijn extra stembureauleden nodig als de verkiezingen over meerdere dagen worden uitgesmeerd. Daarnaast trekken veel oudere vrijwilligers die normaal gesproken stembureaus bemensen, zich terug vanwege het risico op besmetting.

Bron: ANP