Drs. N. (Nelleke) Vedelaar

foto Drs. N. (Nelleke) Vedelaarvergrootglas

Nelleke Vedelaar (1977) is de in oktober 2017 door de leden gekozen voorzitter van de PvdA. Zij was in 2010-2017 wethouder van zorg, sociale zaken en wonen in Zwolle. Eerder was mevrouw Vedelaar programmamanager bij instituut Nicis.

in de periode 2017-heden: partijvoorzitter

Voornaam (roepnaam)

(Nelleke)

Personalia

geboorteplaats en -datum
Assen, 1977

Partij/stroming

partij(en)
PvdA (Partij van der Arbeid)

Hoofdfuncties/beroepen

  • lid gemeenteraad van Zwolle, van 2006 tot 19 april 2010
  • programmaleider NICIS ((Netherlands Institute for City Innovation Studies), van 2007 tot april 2010
  • wethouder (van zorg, WMO, sociale zaken, armoedebestrijding en wonen) van Zwolle, van 19 april 2010 tot 6 oktober 2017
  • voorzitter PvdA, vanaf 6 oktober 2017

Wetenswaardigheden

woonplaats
Zwolle

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.