VluchtelingenWerk Nederland en de stichting “Euro-Chess Foundation” (ECF) winnaars van de Prijs van de Europese Burger

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP), gepubliceerd op dinsdag 14 juni 2016.

De organisatie VluchtelingenWerk Nederland en de stichting “Euro-Chess Foundation” uit Valkenburg ontvangen dit jaar de Prijs van de Europese Burger. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend door het Europees Parlement aan maximaal 50 personen en organisaties in de EU die zich verdienstelijk hebben gemaakt op het vlak van Europese samenwerking.

De organisaties werden genomineerd door de Nederlandse leden van het Europees Parlement Annie Schreijer-Pierik (VluchtingelingenWerk) en Jeroen Lenaers (Euro-Chess). De jury, bestaande uit leden van het Europees Parlement, prijst VluchtelingenWerk Nederland voor haar werk voor oorlogsvluchtelingen en voor haar activiteiten op het gebied van bewustmaking van het Nederlandse publiek. Euro-Chess werd geroemd om haar aandacht voor diversiteit en het bijeenbrengen van jongeren met en zonder een beperking. Drijvende kracht achter Euro-Chess is oprichter en voorzitter Pierre Keune. Hij neemt deze prijs namens Euro-Chess in ontvangst.

In de komende weken zullen er lokale prijsuitreikingen plaatsvinden. Vervolgens ontmoeten de prijswinnaars uit heel Europa elkaar op 12-13 oktober a.s. in Brussel. Meer informatie over de prijsuitreikingen volgt binnenkort.

De stichting “Euro-Chess Foundation” (ECF) organiseert in samenwerking met Adelante kinderrevalidatie, speciaal onderwijs & wonen jongerenuitwisselingen in Valkenburg a/d Geul voor jongeren uit zeven Europese lidstaten: Duitsland, Polen, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, België en Nederland. Het betreft jongeren met en zonder lichamelijke en/of visuele beperkingen.

VluchtelingenWerk Nederland behartigt de belangen van vluchtelingen en asielzoekers in Nederland, vanaf het moment van binnenkomst tot en met de integratie in de Nederlandse samenleving.