'Fyratrein was intercity met extra motortje'

maandag 8 juni 2015

DEN HAAG (PDC) - 'Het was geen hogesnelheidstrein, maar een intercity met een extra motortje.' Dat verklaarde voormalig topman van de Belgische spoorwegen NMBS, Marc Descheemaecker, afgelopen vrijdag in zijn verhoor voor de enquêtecommissie Fyra. 

Hij had nooit gewild dat de productie van de Fyra in handen kwam van de Italiaanse treinfabrikant AnsaldoBreda, die in zijn ogen een 'klein lichtjaar' achterliep op andere producenten. Descheemaecker besloot daarom zelfstandig de stekker uit het project te trekken, wat in Nederland tot onvrede leidde.

Bestuursvoorzitter van onderhoudsbedrijf NedTrain, Arie van As, zei dat iedereen wist dat de NS een enorm risico ging nemen. Hij adviseerde de NS om treinfabrikant AnsaldoBreda te gaan helpen bij de bouw van de Fyra. Met dit advies werd binnen de NS niets gedaan.

Cock Liefting van onderhoudsbedrijf NedTrain had het op een gegeven moment gehad met AnsaldoBreda. Zijn personeel deed er vanuit Amsterdam alles aan om gebreken te verhelpen, maar verbeteringen vanuit Italië bleven uit. 

Bron: De Volkskrant, NRC Handelsblad, ANP