Symposium Commissie De Wit I – Vijf jaar later

donderdag 28 mei 2015, 17:21

DEN HAAG (PDC) -

In mei 2010 presenteerde deTijdelijke commissie onderzoek financieel stelsel van de Tweede Kamer, ook wel commissie De Wit I genoemd, haar bevindingen over de oorzaken van de financiële crisis en de problemen in het financieel stelsel. 

Schinkelshoek & Verhoog organiseert samen met Jan de Wit op maandag 29 juni van 16-19 uur het symposium Commissie De Wit I – Vijf jaar later. 

Tijdens dit symposium wordt met de belangrijkste betrokkenen van destijds en nu gekeken naar wat Commissie De Wit eigenlijk heeft opgeleverd. Wat is er terecht gekomen van de gewenste cultuurverandering bij de banken? Zijn de buffers inmiddels hoog genoeg en de bonussen voldoende aangepakt? Is het stelsel zo aangepast dat de belastingbetaler in de toekomst geen banken meer hoeft te redden? En hoe verder met de genationaliseerde banken ABN Amro en SNS?

Keynote speaker bij het symposium is minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën. Daarnaast komen o.a. voormalig president van De Nederlandsche Bank Nout Wellink, hoogleraar en econoom Sweder van Wijnbergen en de woordvoerders financiën van de Tweede Kamer aan het woord.

Het symposium vindt plaats in het centrum van Den Haag. Meer informatie over de exacte locatie volgt.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar bureau@schinkelshoekverhoog.com (o.v.v. naam en functie) of te bellen naar 070 – 820 91 00.