Eerste dag enquête: minister Netelenbos kon aanbesteding niet stoppen

dinsdag 19 mei 2015, 9:50

DEN HAAG (PDC) - Toenmalig minister Tineke Netelenbos (Verkeer) kon de openbare aanbesteding van het vervoer op de hogesnelheidslijn HSL-Zuid niet tegenhouden. Premier Wim Kok besloot ondanks haar verzet door te gaan op de al ingezette koers: openbaar aanbesteden. 

Dat vertelde Ralph Pans, secretaris-generaal op het ministerie van Verkeer en Waterstaat tussen 1998 en 2002, op de eerste dag van de parlementaire enquête over het Fyra-debacle. Over het bod van de NS, die als eerste de kans kreeg om het vervoer op de HSL-Zuid binnen te slepen, zei Pans dat het geen realistisch bod was. Uiteindelijk won de NS de openbare aanbesteding met een bedrag van 178 miljoen euro. Volgens Pans was dit bod hoger dan nodig, omdat het minimumbedrag 100 miljoen euro bedroeg en de twee concurrenten veel minder boden.

Maarten Spaargaren, die namens de NS betrokken was bij de aanbesteding, liet echter weten dat de NS zover ging omdat het ministerie hoofdzakelijk naar geld keek. Het hoge bod van de NS zou tot hoge tarieven hebben geleid voor een treinkaartje voor de Fyra, maar de NS ging ervan uit dat de tarieven weer zouden dalen wanneer de opdracht binnen was. De voorzitter van reizersvereniging Rover, Arriën Kruyt, zei hierop dat de NS zich te veel richtte op de bovenkant van de markt. 

Bron: ANP, Trouw