Stichting Iedereen Gelijk blij met vervolging Wilders

Met dank overgenomen van DWARS, GroenLinkse Jongeren (DWARS), gepubliceerd op donderdag 18 december 2014.

De Stichting Iedereen Gelijk heeft verheugd gereageerd op de vervolging van Geert Wilders door het Openbaar Ministerie. De stichting, die werd opgericht door DWARS, de jongerenorganisatie van GroenLinks en het Samenwerkingsverband Marokkanen (SMN) in Nederland, deed zelf ook aangifte tegen Wilders.

Het Openbaar Ministerie liet vandaag weten Wilders te vervolgen vanwege belediging van een groep op basis van ras en aanzetting tot discriminatie. Woordvoerder Farid Azarkan: “Wij zijn erg blij dat het Openbaar Ministerie heeft besloten om Geert Wilders te vervolgen na zijn vreselijke uitspraken over Marokkanen. In dit land mogen dergelijke kwetsende en haatzaaiende teksten niet zonder gevolg blijven.”

De Stichting Iedereen Gelijk vertrouwt op de verdere rechtsgang. Azarkan: “Samen met onze advocaat mr. Yehudi Moszkowicz zullen wij alles doen om deze vreselijke uitspraken niet onbestraft te laten. Wij vertrouwen daarbij volledig op het oordeel van de rechter.”

DWARS, GroenLinkse jongeren en het SMN benadrukken dat zij het gedachtegoed van Wilders ook buiten de rechtszaal zullen blijven bestrijden.