Dr. J.M. (Josje) den Ridder

foto Dr. J.M. (Josje) den Ridder
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Valerie Kuypers

Josje den Ridder is wetenschappelijk medewerker van het Sociaal en Cultureel Planbureau, waar zij zich bezighoudt met publieke opinie, kiesgedrag en partijlidmaatschap. In 2014 promoveerde zij in Leiden op proefschrift ('Schakels of obstakels') over partijlidmaatschap. Tot 2010 werkte zij bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid.

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.