Geselecteerden nationale MEP-conferentie vertrekken al snel naar Luxemburg

woensdag 15 oktober 2014, 13:23

DEN HAAG (PDC) - De nationale MEP-conferentie 2014 is traditiegetrouw afgesloten met de bekendmaking van vijftien delegatieleden die deel mogen nemen aan de komende twee internationale MEP-conferenties; de eerste vindt al snel plaats in Luxemburg en de voorjaarsconferentie wordt gehouden in Napels.

De eerstvolgende internationale MEP-conferentie vindt plaats in Luxemburg van 8 tot 15 november. Vijf Nederlandse scholieren zullen hier Nederland vertegenwoordigen en nog eens vijf scholieren vertegenwoordigen Ierland. Ook tijdens deze MEP-conferentie leren de jongeren op een interactieve manier hoe het proces van Europese besluitvorming in elkaar zit. Bij deze conferentie spelen de culturele verschillen tussen de Europeanen écht een rol, omdat de meeste (kandidaat-) EU-landen een delegatie sturen naar de internationale MEP-conferentie.

De deelnemers die voor de conferentie in Luxemburg zijn geselecteerd zijn: Florian Nieuwendijk (Friesland), Anouk Jorna (Overijssel), Wisse Kuper (Overijssel), Joris van Iersel (Utrecht), Marten Koole (Flevoland), Lilly Akhile Oijiangbe (Flevoland), Jonah Kleijn (Zuid-Holland), Bas Blok (Zeeland), Maarten de Lange (Limburg) en Jorn Krijgsman (Noord-Brabant).