Europees uitwisselingsproject moedigt nieuwe bedrijvigheid en internationalisering aan

vrijdag 23 mei 2014, 14:15

DEN HAAG (PDC) - Het Europese uitwisselingsproject 'Erasmus for Young Entrepreneurs' levert nieuwe bedrijvigheid op en vormt een stimulans voor internationalisering. Dit blijkt uit een evaluatierapport dat vorige week is uitgebracht door de Europese Commissie. Erasmus for Young Entrepreneurs biedt aspirant- en startende ondernemers de mogelijkheid ervaring op te doen bij een ervaren gastbedrijf in een ander Europees land.

Erasmus voor Young Entrepreneurs is vijf jaar geleden opgezet. Uit het rapport van de Commissie blijkt dat het Europese uitwisselingsproject een directe bijdrage levert aan de groei van ondernemingen. In totaal hebben er sinds de oprichting van het project rond de 2500 uitwisselingen plaatsgevonden. In Nederland wordt het programma ondersteund door de Kamer van Koophandel.

Voor deelname ontvangt een aspirantondernemer een beurs van de Europese Commissie. Het programma beoogt zowel de aspirantondernemer als de ontvangende ondernemer te laten profiteren van de uitwisseling. De gastondernemer krijgt de kans nieuwe ideeën op te doen en nieuwe afzetmarkten te ontdekken.

Bron: Kamer van Koophandel