Concept-kandidatenlijst Europese verkiezingen PvdA gepresenteerd

donderdag 23 januari 2014, 14:54

DEN HAAG (PDC) - In De Balie in Amsterdam heeft de Partij van de Arbeid (PvdA) vanmiddag haar concept-kandidatenlijst voor de Europese verkiezingen van 22 mei 2014 bekendgemaakt. Opvallende namen op de lijst zijn oud-NOS-correspondent Paul Sneijder op nummer 5 en Sander Terphuis op nummer 12.

Nummer 1 op de lijst is de in november 2013 door de leden gekozen Paul Tang. Nadat bekend werd dat hij lijsttrekker zou zijn, heeft een commissie onder leiding van Job Cohen advies uitgebracht over de andere kandidaten op de lijst. Het partijbestuur heeft dit advies overgenomen. Gisteren werd al bekend dat voormalig voorzitter van de FNV, Agnes Jongerius op de tweede plek op de lijst staat.

Paul Tang is verheugd over de kandidatenlijst: 'Met dit team gaan we strijden voor een sterker en socialer Europa. Deze lijst laat zien wat wij als PvdA belangrijk vinden en waar we voor strijden: het scheppen van banen, de aanpak van het snelle geld en de bankensector.' Tijdens het ledencongres van de partij op 15 en 16 februari stellen de leden de definitieve kandidatenlijst vast.

Bron: www.pvda.nl