MEP Wenen: nog even en de volgende internationale conferentie gaat van start!

dinsdag 7 januari 2014, 9:27

DEN HAAG (PDC) - Het duurt nog heel even, maar de voorbereidingen voor de volgende internationale MEP-conferentie zijn al in volle gang. Wenen zal van 29 maart tot en met 5 april 2014 de Europese stad zijn waar het internationale Model European Parliament bijeenkomt. Zes Nederlandse scholieren zijn geselecteerd om deel te nemen aan deze 40ste internationale MEP-conferentie.

De Nederlandse scholieren zijn geselecteerd op basis van hun goede prestaties tijdens de nationale MEP-conferentie 2013. Na afloop van deze conferentie wordt er uit iedere provincie/regio in Nederland een deelnemer geselecteerd die wordt afgevaardigd naar één van de twee internationale MEP-conferenties die in een schooljaar worden gehouden. Eind 2013 zijn er al tien deelnemers afgevaardigd naar de internationale conferentie in Vilnius, Litouwen.

Behalve de Nederlanders, zullen er nog zo'n 160 scholieren vanuit 28 EU-lidstaten en drie kandidaat-lidstaten van de EU deelnemen aan de conferentie. De jongeren overnachten gedurende de week in gastgezinnen en debatteren op prestigieuze locaties, zoals in het Oostenrijkse parlementsgebouw. De week wordt afgesloten met een klassiek 'Wiener Ball'.